Avslappning och allergier

När det vankas pollensäsong så blir många av naturliga skäl lite oroliga. Och det är inte så konstigt då man som allergiker kan förvänta sig ganska många problem som varierar från små till stora. Särskilt jobbigt är det så klart under de år som det florerar väldigt mycket pollen. På senare tid så har sambandet mellan stress och allergi kommit att uppmärksammats, vilket har gjort att många numera föreslår avslappning som en del av hur man hanterar allergier. Vi har själva fått erfara att en välplanerad spa weekend kan göra under för att både förebygga framtida problem och motverka rådande symptom.

Även om vi inte rekommenderar att endast förlita sig på avslappning, särskilt inte om man har väldigt påträngande problem, så är det definitivt en bra idé att göra det till en regelbunden del av hur man axlar sina allergiproblem. För en stor del av vår respons till allergiska besvär är relativa på så sätt att det är hur vi uppfattar dem som i slutändan kommer att avgöra hur betydande de är. Detta gäller såklart inte allvarliga allergiska reaktioner, utan gäller främst säsongsallergier, pälsdjursallergier och liknande.

Hur man än vrider och vänder på det så är avslappning och spa ett riktigt bra sätt att göra till en del av sin egen livsbana. För genom att lära känna sina egna stresspunkter och hålla stressnivån nere så har man tagit väldigt steg mot på holistisk väg hantera sina allergier. Och detta tror vi är en viktig del i pusslet.