Vad kan man dricka som glutenallergiker?

Glutenallergi kan vara något som man föds med eller som av någon anledning uppstår senare i livet. För den som inte är insatt kan det kännas både svårt och jobbigt att hitta något och bjuda på i mat och dryckesväg. Vad kan man egentligen bjuda på när det kommer till dryck?

Till och börja med kan det vara bra och känna till mer om glutenintolerans symptom. Glutenintolerans ger magsmärtor om den intolerante får i sig gluten. Gluten är en sorts stärkelse som finns naturligt i exempelvis vete- och havreprodukter. Det skadar då tarmens ludd och beroende på hur allergisk man är så kan personen bli riktigt sjuk.

Därför är det bra och veta att gluten exempelvis finns i öl. Vill man ändå bjuda på en god öl finns det flera glutenfria alternativ i butikerna. Vin, läsk och liknande brukar inte vara några problem.

Skulle man ändå känna sig osäker är det ett bra tips och prata med andra glutenintoleranta. Där går det och få goda råd och lära sig mer. Det handlar också om att veta mer om var gluten finns och läsa innehållsförteckningen för att vara säker.