Var alltid förberedd

Var alltid förberedd

Som allergiker är det bra att vara förberedd om du ska åka iväg någonstans. Till exempel om du ska åka iväg till ett spa hotell och är allergisk mot ett specifikt livsmedel eller något material som ofta finns i lakan. Då är det bra att vara förberedd. Och förberedd kan du vara på olika sätt.

Det vanligaste och kanske bästa är att du ringer till det ställe du ska och berättar hur situationen ligger till. Då har de fått information från dig och du minimerar risken för missförstånd genom att personligen prata med någon eller några från personalen som kan informera andra som kommer vara inblandade i din resa.

Ta med eget

Du kanske tycker att det är jobbigt och kanske lite pinsamt att behöva ringa upp till varje ställe du ska besöka och fråga om de har något som du kan äta eller liknande. Det är det såklart inte, men om du tycker det så kan du istället ta med dig något eget att äta eller dricka för att vara helt säker på vad du får i dig.

Om du är på en restaurang eller så kan du kanske inte ta med dig egen mat, men på ett spa hotell kan du ta med dig egen dricka till hotellrummet och ditt egna bröd till frukosten om du är glutenallergiker.

Livet som allergiker kan vara lite krångligare än ett liv utan allergier. Men du som har allergi av något slag ska känna att du är lika viktig som alla andra. Att dina behov möts är minst lika viktigt.