Lära sig leva med glutenallergi

Lära sig leva med glutenallergi

Vad händer egentligen då man får besked att man har glutenallergi? Var börjar man lägga om livet och lära sig hantera det på bästa sätt? Många kan till och börja med få hjälp av en dietist som kan stötta och vägleda. På en gång kan det kännas nästan överväldigande, men idag finns det många möjligheter att välja glutenfria alternativ både på restaurang och i matbutiker.

Det handlar sedan om att läsa på och förstå i vad gluten finns. Varor man inte tänker på kan nämligen också innehålla gluten. Ett exempel på det är vanlig falukorv, som kan innehålla mer eller mindre gluten. Jämför därför och läs på förpackningen, många varför idag är märkt att de ej innehåller gluten.

Förutom det kan man gå med i olika mag- och tarmförbund där det går och träffa personer i liknande situation. Genom att prata om det går det också att få en djupare förståelse för det hela. På sociala medier på internet går det att hitta många grupper som fokuserar på just dessa områden.

Våga fråga, det är på så sätt man lär sig och hela tiden utvecklas inom området. En dag kanske man är så bekväm inom området att man själv kan komma med goda råd till andra.