Vad händer när du som pollenallergiker dricker alkohol?

Pollenallergi är inte roligt. De som lider av det kan ha väldigt varierande symtom, vissa är värre drabbade än andra. Kliande näsa, rinnande ögon och jobbigt med andningen är vanligt. Några personer har alla symptom och andra klarar sig med en näsa som rinner lite.

Lider man av pollenallergi är det värt och hoppa över alkohol under perioden det är som mest intensivt eftersom alkohol försämrar allergin. Det gäller både runt och kring tiden som pollensäsongen är igång.

Pollenallergi och alkohol är bevisat enligt forskning att ha en dålig inverkan på varandra. Lider man därför mycket eller vill undvika att förvärra symptomen är det därför klokast att helt avstå från alkohol. Om man medicinerar med något är det dessutom extra viktigt att läsa en extra gång kring alkohol och medicinen. Kroppen kan ha det tufft som det är att motverka pollenallergin, var därför snäll mot kroppen och vårda den på bästa sätt.

Ta hand om pollenallergin först och främst. Det kommer perioder igen när den är borta och man kan avnjuta alkohol igen. Men ta en sak i taget, för att slippa bli sämre än vad som faktiskt behövs.