Kör ditt eget race

Har du en känsla av att du inte vågar vara så kreativ som du vill? Att du inte vågar ta ut svängarna så som du egentligen vill göra? Det är du inte ensam om att känna – många kreatörer vet oftast inte riktigt hur deras kreativitet kommer att uppfattas eller tas emot om de gör exakt som de själva vill.

Men vem har egentligen sagt vad som är okej och inte? Det finns ingen som har bestämt vad som går innanför ramarna för kreativitet. Egentligen finns det inte ens några ramar. Det är din egna fantasi och känsla exempelvis som ska leda dig i din matlagning, inte någon annans åsikter eller förväntningar.

Gå på känsla

Om du skulle strunta i allt och bara skapa något kreativt exakt som du ville – vad skulle det vara? Den frågan kan vara bra att ställa sig ibland om man känner att man har kört fast eller inte utvecklar sin kreativitet. Att lyssna på sina känslor är en bra vägledare som förmodligen har exakt rätt. Kom ihåg att det inte är någon som kan säga åt dig att det du känner är rätt eller fel.

Vill du vara kreativ och skapa något och samtidigt sitta bekvämt, men kankse känner att ett helt bord för dina kreationer tar för mycket plats? Investera då i ett fällbart bord från Banquet! Eller har du alltid haft en önskan om att laga något som ingen annan har lagat förut? Då är det här ditt tecken på att det är dags att du äntligen får utlopp för hela din kreativitet. Strunta i vad andra kommer att tycka. För du är ju kreativ för din egen skull – inte för någon annans.