Vikten av att få en diagnos

Om du känner att du är allergisk mot något och skulle vilja testa dig för det så ska det vara en självklarhet. Det är viktigt att få en diagnos för sin allergi eller intolerans för att kunna behandla och reparera kroppen. Om du inte har en diagnos så vet du heller inte riktigt vad du ska göra – därför är det värt att kämpa för att få ta prover. 

När du väl får din diagnos så kan det kännas som att du har lyft från marken, det lite på samma sätt som när ett golv lyfter vid ett golvlyft. Bara att du istället för att få hjälp av företag som Geobear med att lyfta golvet så har du tack vare diagnosen fått hjälp att lyfta dig själv. För det är nu du kan leva som bäst och få de bästa förutsättningarna till en god hälsa. 

Du kan också köra själv

Om det är så att du till exempel inte får en tid hos en läkare för att testa om du har allergi mot gluten så kan du ta sakerna i egna händer. Du ska dock inte lita på tester som du kan beställa hem själv. Men, du kan testa dig fram för att se om du kan utesluta eller hitta en bov. Om du exempelvis känner att du mår bättre av att äta mat utan gluten så gör det. Var bara noga med anledningen till att du gör det. För om du väljer bort gluten på grund av att det är trendigt eller i syfte att “äta nyttigare” så kan du behöva tänka om och jobba med ditt synsätt på mat.