Vinprovning i Halmstad

Om man älskar vin till maten och gärna vill lära sig mer om vilka druvor eller smaker som kommer att förhöja måltiden ytterligare så bör du fundera på att boka in dig på en vinprovning. Förutom att själva upplevelsen är mycket trevlig och är perfekt att uppleva tillsammans med dina vänner eller partner, så kommer du också att få en god förståelse för hur vin skapas, hur de ska förvaras och vilka viner som passar särskilda råvaror perfekt.

Om du är bosatt i eller nära Halmstad så har du tur. Det finns flera stycken vinprovningar som du kan boka in dig på i området och du har även Göteborg i närheten som har ett ännu mer gediget utbud. Dessutom kan du kombinera vinprovningen med en övernattning på hotell halmstad.

Vinkällaren i Svarta Örnshuset

Vinafton i Svarta Örnshuset håller till i deras fantastiska vinkällare där de bjuder in till en lärorik vinafton för sällskap på 8-14 personer. Men du kan också besöka vinkällaren tillsammans med en vän eller partner och den kunniga personalen kommer sedan att lära dig om olika typer av viner och vilka smaker som passar varandra.

Detta kanske inte är en traditionell vinprovning, men detta kostar heller ingenting. Du har tillfälle att testa på flera olika viner från världens alla hörn och ha en trevlig kväll i deras vackert inredda och handmålade vinkällare.

Anordna din egen vinprovning hemma

Men med lite kreativitet kommer man långt, så varför inte anordna din egna vinprovning hemma? På Systembolaget har du möjlighet att köpa in viner från hela världen och välja ett spännande sortiment för kvällen. Kombinera med passande mat och sedan är det bara att bjuda in dina gäster. På Systembolagets hemsida kan du också läsa mer om varje enskilt vin, för att du ska få en ökad kunskap om vilka maträtter det passar bra till.