När man ska iväg och äta hos bekanta kan det ibland vara jobbigt och förklara att man är glutenallergiker. Personer som inte är insatt i vad som gäller kan tycka att det känns stort eller väldigt jobbigt och anpassa maten, och blir lätt orolig över att ska göra något fel. Hur kan man då tänka när man ska iväg till någon annan för att underlätta?

Till och börja med finns det inga problem att dricka ett glas champagne och skåla i iittala champagneglas av hög kvalitet. Det går att erbjuda sig att ta med egen dryck så att den som är värd slipper fundera överhuvudtaget. Gå sedan igenom maten tillsammans och ge instruktioner om vad man kan byta ut till.

En person som aldrig har funderat på det med gluten kan annars bli väldigt stressad, men erbjuder man sin hjälp blir de flesta glad och vill fortfarande bjuda på mat. Skulle man uppleva att personen blir väldigt osäker kan man erbjuda sig själv att ta med mat som man kan äta. Ibland är det bara vissa saker som inte går att äta och det är då ändå enkelt att plocka det som fungerar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *