Oavsett vad för typ av diagnos man får som vuxen och som betyder en förändring i livet, så kan det kännas riktigt jobbigt. Glutenallergi innebär ett helt nytt sätt att tänka när det kommer till mat. Efter en sådan diagnos får många erbjudande om att prata med en dietist, men långt ifrån alla.

Då krävs eget ansvar att man verkligen sätter sig in i vad gluten är och vart det naturligt finns. Det finns naturligt i sädesslag som vete och råg, och är en typ av beståndsdelar som skadar tarmen och kan bli väldigt akut om man har riktig otur. Tillslut kan det gå hål på tarmen och då kan det handla om liv och död.

Vanligt vitt mjöl är ett exempel på produkt som inte kan användas av den som är glutenallergiker. Istället finns en mängd olika glutenfria produkter att använda sig av. Dryck som öl fungerar inte heller eftersom humle innehåller gluten. Att njuta av ett glas champagne i iittala champagneglas är helt i sin ordning då det naturligt inte innehåller gluten. Bara man lär sig mer om gluten upplever de flesta att det inte är några större problem att leva på en glutenfri diet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *